Boeken

Oprichter van The Startup of Dreams, Mark Siegenbeek van Heukelom, heeft twee boeken geschreven die het gedachtegoed van onze organisatie uiteenzetten. De samenhang tussen de boeken is dat ze allebei gaan over het vinden van je purpose. Wie ben je en wat wil je doen met je leven?

Het verschil is dat het boek "Is dit het nou?" gaat over het vinden van je outer purpose: het leven op het snijvlak van je passies, talenten, behoeften en geweten en op die manier de levens van anderen verrijken. "Helemaal naar de meditering" gaat juist over het vinden van je inner purpose: leven vanuit aandacht en gewaarzijn en op die manier bewust genieten van elke stap op je levenspad. Lees hieronder meer over beide boeken en ontdek waar voor jou de meeste winst te behalen is: het leven vanuit je inner of vanuit je outer purpose?

Wake-up call voor quarterlifers!

Je bent quarterlifer. Hoogopgeleid, 24 tot 36 jaar, energiek, ambitieus en gedreven. Op papier heb je alles prima voor elkaar: een goede baan, een mooi huis, een leuke vriendenkring ... En toch knaagt er iets: is dit het nou? Steeds vaker bekruipt je het gevoel dat er veel meer uit het leven te halen valt; dat je gelukkiger zou kunnen zijn dan je nu bent. Dit boek is een wake-upcall voor quarterlifers. Stop met leven vanuit een ‘prima zeventje’ en start met leven vanuit je eigen tien!

'Druk zijn' is hot, Een burn-out 'not'

We overladen onszelf met informatie en alles wat we doen moet nuttig zijn. Maar ons brein kan niet altijd goed omgaan met al die prikkels. Het is dan ook niet zo vreemd dat meer dan één miljoen Nederlanders burn-outklachten hebben. Terwijl de oplossing voor meer rust en ontspanning heel simpel is: zitten en mediteren. 'Maar dat is toch zweverig gedoe?' Integendeel!

Helemaal naar de meditering is een gevatte introductie op meditatie en spiritualiteit. Bestsellerauteur Mark Siegenbeek van Heukelom laat zien dat mediteren gezond, wetenschappelijk bewezen en pragmatisch is. Hij geeft nuchtere antwoorden op al je prangende vragen over het hoe en waarom van spiritualiteit. Vind rust, wijsheid en zelfvertrouwen aan de hand van verschillende meditatieoefeningen op uiteenlopende niveaus. Zo kun je elke dag lekker naar de meditering!