Back

Je zoekt een coach

Iedereen heeft baat bij coaching. Niet alleen als je in de put zit, maar ook als je gewoon die extra stap wilt zetten.

In de huidige maatschappij met perfecte Facebookprofielen en prachtige Instagramfilters denk je al snel dat je de enige bent die met issues worstelt en dat je het er dus maar beter niet over kunt hebben. Je houdt het voor jezelf, in plaats van dat je met een professional aan de slag gaat die honderden mensen met dezelfde issues heeft geholpen.

Als hoogopgeleid jong persoon kun je daarnaast al snel denken dat je alles zelf wel kunt of zelf zou moeten kunnen. Maar dat is niet waar, niemand kan alles alleen. En zelfs al zou je het alleen kunnen, vaak gaat het sneller, moeitelozer en effectiever met de hulp van een ander erbij.

Het is dan ook onze overtuiging dat iedereen baat heeft bij coaching en daar ook recht op heeft. Niet alleen als je in de put zit, maar ook als je leven op zich prima of goed is en je gewoon die extra stap wilt zetten. Zoals Bill Gates zegt in een van zijn TED-talks: “Everyone needs a coach

Coaching, vind je passies, talenten, behoeften en geweten

Interesse?

Als je interesse hebt in een coachtraject bij The Startup of Dreams, laat dan je gegevens hier rechts achter. Je ontvangt dan per email meer informatie over de investering die een coachtraject kost.

Nadat je voor jezelf hebt beoordeeld of je die investering – zowel in tijd, in geld als in energie – nu kunt opbrengen, dan kun je per e-mail op de toegestuurde informatie reageren en laten weten dat je samen met een coach een coachtraject verder wilt verkennen.

AANPAK

Coaching kent vele vormen, methodieken en structuren. Bij sommige coaches kun je langs voor een of enkele sessies, wat soms heel effectief kan zijn. Bij The Startup of Dreams geloven we echter in het opbouwen van een band tussen coach en coachee om elkaar beter te leren kennen en dieper te kunnen graven. We willen de tijd voor je nemen en je een structurele boost geven in plaats van een pleister of een aspirine aan te reiken die je even van je symptomen afhelpen, maar waarbij er op lange termijn niet zoveel verandert. Daarom helpen we onze coachees in coachtrajecten van een half jaar (of soms iets langer) waarin we wat dieper graven en zo tot inzichten komen die je kunnen helpen om je carrière maar zeker ook je leven beter vorm te geven.

Wij bouwen een band tussen coach en coachee
Leer jezelf beter kennen en vind je purpose

THEMATIEK

De meest voorkomende thema’s waar we mensen bij helpen zijn:

  • Het onderzoeken welk werk het beste bij je past (omdat het huidige niet goed genoeg voelt)
  • Het ontdekken van je levensdoelen om met meer grip op je leven vooruit te kunnen bewegen
  • Het maken van keuzes rondom werk, wonen, liefde of andere typische uitdagingen van jonge mensen
  • Het loskomen uit ‘analysis paralysis’ waarbij je weet dat je dingen wilt veranderen maar je alleen maar niet in actie komt
  • Het leren kennen van je passies, talenten, behoeften en geweten

Al met al helpen we je met al je levens- en werkvragen. Lees ook onze blog over 20 Tekenen van een quarterlife crisis om te onderzoeken welke typische uitdagingen van een twintiger of dertiger je herkent.

COACHTRAJECT

De eerste helft van het traject is erop gericht dat je jezelf beter leert kennen en dat je dat afpelt wat jou niet meer dient. Hiervoor gebruiken we verschillende tools en werkvormen en we kijken steeds naar jouw specifieke uitdagingen en coachvraag om de best passende vormen voor jou uit onze toolkit te halen. We raken hierbij vaak de plaatjes die je voor je leven ooit gemaakt hebt maar die je misschien nu niet meer dienen. Je kijkt naar je overtuigingen en strategieën om te ontdekken wat jou op dit moment tegenhoudt om je volgende groeistap te zetten. Ook verken je je verleden en de mensen die je om je heen verzameld hebt, om helder te krijgen wat of wie jou (potentieel) op je plek houdt of remt in je groei. Met verschillende coachtechnieken ondersteunen we je zodat je jezelf kan bevrijden van je grootste remmingen en blokkades.

De tweede helft gaat over stappen zetten in het opbouwen van het nieuwe soort leven dat je het liefst wilt leiden. Je leert je diepste persoonlijke kernwaarden kennen en je stelt een Mission Statement op zodat je koers vindt in je leven. Je onderzoekt vervolgens je behoeften, wensen en dromen om een beeld te krijgen van wat jij nu ten diepste verlangt. Daarna breng je je Purpose in beeld door te onderzoeken wat je passies en talenten zijn en wat je geweten je vertelt. Dit alles brengt je met onze hulp bij elkaar in een Persoonlijk Businessmodel dat beschrijft hoe jouw volgende stap er idealiter uitziet. Ondertussen is het belangrijk dat je in beweging komt en blijft door te gaan ‘husselen’ en experimenteren zodat je tijdens je coachtraject belangrijke zaken aanpakt in je leven.

Om al de bovenstaande antwoorden te vinden en stappen te zetten begrijp je nu wellicht dat we geen losse coachsessies doen om ‘even snel’ iets op te lossen, maar dat we enkel in trajectvorm werken. Zo zien we elkaar structureel en ben je in staat om echt grote stappen te zetten. Als je coaching bij The Startup of Dreams dus overweegt, dan is het belangrijk dat je het ziet zitten om voor een langere periode met jezelf aan de slag te gaan.

In ons coachtraject volgen we de vorm van een ‘U’. Eerst helpen we je om los te laten en naar binnen te gaan, en daarna op te bouwen en te manifesteren.

In de tweede helft van de U gaan we op zoek naar de sweetspot waar je passies samenkomen met je talenten, je behoeften en je geweten. Door vanuit hier te gaan leven volg je je purpose en door vanuit hier te gaan werken vind je je droombaan.

Ervaringen

We delen hieronder de ervaring van één van onze oud-coachees. Bekijk ook de ervaringen van andere coachees op onze testimonials pagina.

Coaching, vind je passies, talenten, behoeften en geweten

Interesse?

Als je interesse hebt in een coachtraject bij The Startup of Dreams, laat dan je gegevens hier rechts achter. Je ontvangt dan per email meer informatie over de investering die een coachtraject kost.

Nadat je voor jezelf hebt beoordeeld of je die investering – zowel in tijd, in geld als in energie – nu kunt opbrengen, dan kun je per e-mail op de toegestuurde informatie reageren en laten weten dat je samen met een coach een coachtraject verder wilt verkennen.