Bekostig je ideale levensstijl

User Avatar
€ 347,00
Ideale levensstijl bekostigen
 • Zou je wel willen beginnen met beleggen maar je weet niet hoe?
 • Heb je nog geen goede balans gevonden tussen lekker leven, genieten en uitgeven in het nu, en tegelijkertijd sparen en investeren voor later?
 • Voel je een angst om te weinig geld te hebben, onafhankelijk van hoeveel je verdient?
 • Wil je nu of later een huis kopen, maar zie je nog niet voor je hoe je dat gaat financieren?

Dan is dit de course voor jou! Lees hier verder wat wij jouw gaan bieden in deze course en waarom dit de beste investering is in je toekomstige zelf. Dit hoor je natuurlijk niet alleen van ons maar ook van onze eerdere deelnemers! Neem daarnaast een kijkje in het curriculum om te zien welke lessen we allemaal zullen behandelen.

Admin bar avatar

Rosalinde Markus – ★★★★★

Deze course volgen is het beste dat je voor je toekomstige zelf kunt doen

Ineens ben je halverwege de twintig en vraag je je af waarom er zo weinig geld op je spaarrekening staat. Hoe het kan dat je iedere maand geld verdient en toch niet dichterbij je spaardoel lijkt te komen. En waarom je nog niet bent begonnen met beleggen – de cryptohype van een paar jaar geleden heb je tenslotte ook al gemist.

Zo begon ik aan de course van Mark en Hugo. Vol zelfverwijt en schaamte, met het gevoel dat ik ontzettend late to the party was. Toch deed ik het, want ik wist dat er iets moest veranderen. Nee, ik wílde iets veranderen. Grip krijgen op mijn financiën, beginnen met beleggen en mijn relatie met geld aanpakken – maar wel stap voor stap. Mocht je dit nu lezen en denken: goh, wat saai zeg, bezig zijn met cijfertjes, heb je als twintiger niets beters te doen? Ik begrijp je gedachte, maar de course van Mark en Hugo is allesbehalve saai. En ik garandeer je: dit is het beste wat je nu en voor je toekomstige zelf kunt doen.

Inmiddels heb ik dankzij deze course een duidelijker beeld van mijn ideale leven en welke spaardoelen ik wil behalen om dat te bereiken. Ik heb mijn eerste aandeel gekocht en wat hardnekkige overtuigingen over geld aangepakt. Bijvoorbeeld dat rijkdom iets slechts is (spoiler: juist niet) of dat je altijd heel hard moet werken en offers moet brengen om geld te kunnen verdienen.

Kortom: de course leert je veel over financiën en heeft mij op diverse vlakken enorm geholpen. Ik kan je deze course dan ook zeker aanraden! En ik weet zeker dat je future self het met me eens is.

 

Waarom deze course? 

Wat is genoeg geld? Ongelooflijk veel mensen worstelen met deze vraag, maar bijna niemand vindt er een antwoord op. Zolang dat antwoord er niet is hebben de meesten van ons ergens de knagende angst dat er nu of in de toekomst mogelijk te weinig geld binnenkomt. Toch zie je hopelijk in dat ‘altijd maar méér’ sowieso het antwoord niet is. Maar wat dan wel?  

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om voor jezelf vast te stellen hoeveel geld genoeg is. Zonder direct in moeilijke rekensommen te vervallen volstaat het simpele antwoord dat je genoeg geld hebt  als je de rest van je tijd hier op aarde kunt leven naar je ideale levensstijl. Als je elke dag kunt leven zoals jij dat het liefste wilt, dan heb je genoeg. Een leven met genoeg tijd, geld en vrijheid om precies te kunnen doen wat jij leuk en belangrijk vindt.

Een valkuil voor veel mensen is dat ze denken dat ze bergen geld nodig hebben om hun ideale levensstijl te bekostigen omdat die zou bestaan uit dure auto’s, grote huizen, dikke party’s en veel uit eten. Maar dat beeld klopt niet. We vroegen meer dan 150 twintigers en dertigers naar hun ideale levensstijl en de antwoorden kunnen je nog weleens verbazenHet blijkt dat menigeen gewoon wil genieten van de natuur, drie tot vier keer per week wil kunnen sporten, veel tijd wil kunnen stoppen in gezellig met vrienden optrekken of bij het gezin zijn, een leuke en uitdagende parttime baan wil hebben, af en toe een mooie reis wil maken en zich geen zorgen wil maken over geld. Het klinkt simpel en zelfs enigszins bescheiden. En toch is dit hoe de meesten van ons het liefst zouden leven. 

Als we vervolgens kijken naar hoe de meesten van ons daadwerkelijk leven dan zien we wel een verschil. De meeste twintigers en dertigers vinden dat ze best oké verdienen, maar missen vooral de vrijheid en autonomie die ze voor zich zien als ze aan hun ideale levensstijl denken. Ze hebben niet het gevoel dat ze hun dag zo kunnen indelen zoals ze zelf zouden willen. Dit komt omdat ze vastzitten aan kantoren, deadlines en contracten en afhankelijk zijn van bazen, klanten en collega’s.  

Gevraagd naar wat ze het liefst zouden veranderen gaat het dan ook vaak over minder werken en meer vrijheid bemachtigen. Waarom ze dat niet doen? Je raadt het al: omdat ze dan bang zijn niet meer genoeg te zullen verdienen.  

Misschien zit jij ook in deze houdgreep. Je wilt enerzijds genoeg tijd en vrijheid om te leven zoals je wilt leven en anderzijds heb je daar wel genoeg geld voor nodig. Maar meer van het één betekent automatisch minder van het ander. En dus ga je maar door zoals je bezig bent en zet je je ideale levensstijl waarin je genoeg tijd, vrijheid én geld hebt voorlopig maar weg als een onhaalbare illusie. 

Wij denken dat dit extreem zonde is omdat je ideale levensstijl absoluut haalbaar is, zowel qua vrijheid en tijd, áls qua geld. Het enige wat je moet uitvogelen is hoe je die ideale levensstijl kunt bekostigen zonder dat het je meer tijd en vrijheid kost dan je lief is. Dat is precies wat we je in deze course stap voor stap gaan leren. In een interactieve online setting nemen we je gedurende 8 weken aan de hand om je ideale levensstijl nader te ontdekken, om meer te verdienen in minder tijd, om eventueel je inkomsten zelfs helemaal los te koppelen van je tijd, om je leefstijlkosten omlaag te brengen met behoud van een bruisend leven, om je relatie met geld te onderzoeken en te verbeteren en nog veel meer. 

Als dit je ook maar een beetje interesseert, lees hieronder dan meer over voor wie deze course is, waar de course over gaat, wat je gaat leren en wat je mag verwachten als je de course af hebt.

Voor wie? 

Deze course is voor jou als je één of meerdere van de volgende punten herkent: 

 • Je een angst voelt om te weinig geld te hebben, nu of in de toekomst, en die angst ervaar je eigenlijk onafhankelijk van hoeveel je verdient. 
 • Je voelt je soms afhankelijker van geld of je inkomen dan je zou willen en merkt dat je soms bepaalde (ogenschijnlijk) risicovolle keuzes niet maakt omdat je bang bent om te weinig te hebben (zoals voor jezelf beginnen of een andere baan nemen). 
 • Je hebt nog geen goede balans gevonden tussen lekker leven, genieten en uitgeven in het nu en tegelijkertijd sparen en investeren om het later ook goed te hebben, want je schiet meestal naar een van die twee kanten door. 
 • Je wilt nu of later een huis kopen maar ziet nog niet helemaal voor je hoe je dat gaat financieren of je hebt al een huis gekocht maar bent bang dat het onder water komt te staan. 
 • Door de lage spaarrente zou je wel willen gaan beleggen, maar je weet hier onvoldoende vanaf en denkt dat hier veel geld voor nodig is.
 • Je weet eigenlijk heel weinig over geld, snapt veel financiële termen niet en kunt niet eens onthouden hoeveel je verdient, waardoor je amper overzicht van je financiële status hebt. 
 • Je merkt een blokkade in jezelf als het gaat om geld, maar kunt hem misschien nog niet helemaal duiden (bijvoorbeeld een vaag gevoel dat je niet rijk mag zijn, nooit meer dan X zult kunnen verdienen of iets dergelijks). 
 • Je voelt de druk van je (studie)schuld op je schouders drukken en zou daar heel graag vanaf willen maar weet niet hoe. 
 • Je bent bang dat als je je verder in financiële zaken verdiept geld een doel op zich wordt, waar jij juist wilt dat het een middel blijft om dat te bereiken wat je uit dit leven wilt halen. 
 • Je hebt weinig vertrouwen in het overeind blijven van de pensioenfondsen waar je verplicht aan mee betaalt en zou liever je eigen keuzes hierin maken dan blindelings aan dit systeem mee te doen. 

Wij zaten een aantal jaar geleden met precies deze vragen en zijn gaan ontdekken wat dit nou betekent voor de gemiddelde twintiger en dertiger. Dit heeft in korte tijd voor grote veranderingen gezorgd. Hugo is op weg om al na vijf jaar werken een sabbatical van vijf jaar te nemen om de wereld rond te zeilen met zijn vriendin. Mark had tot vijf jaar geleden nog nooit meer dan € 5.000,- euro op een spaarrekening gehad (hij was vooral goed in geld uitgeven). Hij heeft aan allerlei knoppen leren draaien om binnen vrij korte tijd een spaarpot van € 50.000,- op te bouwen met behoud van een heerlijke levensstijl. Ook zette hij mooie stappen in het opbouwen van passief inkomen vanuit royalty’s van zijn boeken, omzet van online courses, uitbetalingen van affiliate programma’s en uitbesteding van werk aan anderen met een marge. Beide experimenteren we met investeren door op diverse wijzen te beleggen zoals via ETF’s van DEGIRO, beleggen bij fondsen, aanschaf van crypto currency en deelname in crowd funding. Door de fouten die we maken en de successen die we boeken krijgen we steeds meer beeld van wat wel en niet voor ons werkt en waar andere twintigers en dertigers mogelijk ook baat bij kunnen hebben. Door alles wat we geleerd hebben durven we te stellen dat werkelijk elke twintiger of dertiger baat zou hebben bij deze course, omdat we in onze formele educatie en de opvoeding van onze ouders gewoon zo weinig leren over persoonlijke financiën. Als je dus iets herkent van de punten hierboven, dan ben je helemaal een goede kandidaat om eens met je eigen relatie met geld aan de slag te gaan via onze course. 

 

Philip La Rose – ★★★★★

De beste stap die ik ooit heb kunnen zetten op financieel gebied!!! Rust, controle en overzicht!

Al jaren worstelde ik met mijn financiën. Ik heb nooit problemen gehad met het verdienen van geld en ik ben opgegroeid in een financieel gezond milieu. Ik verdiende al vanaf mijn 14e met bijbaantjes en wist altijd wel op verschillende manieren geld te verdienen. Maar toch, elke keer aan het einde van de maand, in het rood, teveel afschriften van mijn creditcard en een onrustig gevoel bij de gedachten over geld. Ik praatte er liever ook niet over en geld, daar denk ik pas over na als ik genoeg heb.

Totdat ik deze cursus ging volgen. In het kort: Dit is de beste stap ooit die ik heb kunnen zetten als het gaat om mijn financiën. Het resultaat? Meer rust, overzicht en controle. En vooral een concreet stappenplan richting mijn financiële vrijheid. De investering die ik heb gedaan om deze course aan te schaffen heb ik er letterlijk al 10x gehaald tijdens de eerste weken van de course. Oftewel, ik heb al 10 x zoveel gespaard als wat de course mij heeft gekost.

Wat er voor heeft gezorgd dat de cursus echt impact heeft gehad op mijn gedrag is de coaching die je krijgt van Mark en Hugo door de vragen die je kan stellen. Hierdoor heb je echt dat stukje coaching wat mij motiveerde en weer verder hielp bij het maken van de volgende stappen. Het zorgt ook voor wat accountabilibuddy!!!

Nogmaals, ik ben erg blij en dankbaar dat ik deze course heb gevolgd en jullie hulp daarbij!!! Een aanrader voor iedereen! Ik durf je met zekerheid te zeggen dat de investering die je doet het meer dan 10x en op lange termijn wel 10.000 x waard is!!! Enjoy the ride!

 

Waar gaat deze course over? 

Deze course zorgt ervoor dat jij de baas wordt over jouw toekomst en wat je hierin gaat doen. Om dat te bereiken nemen we je in deze course aan de hand om de volgende zaken te leren: 

 • Je bestudeert je huidige relatie met geld en ontdekt op welke vlakken dit je kan tegenwerken. 
 • Je leert methoden om anders met geld om te gaan waardoor je relatie met geld over de tijd zal verbeteren. 
 • Je komt erachter wat je ideale levensstijl is en of de dingen waar je nu je geld aan uitgeeft hiermee in lijn zijn. 
 • Je leert een principe dat Zorgeloos Geldbeheer heet waardoor… 
  • … je altijd precies weet hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat 
  • … je nooit meer teveel uitgeeft aan onbelangrijke zaken 
  • … je verplicht wordt om leuke dingen te blijven doen en daar geld aan uit te geven zodat het leven een feest blijft op weg naar financiële vrijheid 
  • … je zo snel mogelijk schulden aflost … je automatisch een spaarpotje opbouwt 
  • … en dat allemaal in een half uur per maand 
  • … via een proces dat vooral veel voorpret oplevert en amper als administratie voelt 
  • Je leert wat financiële vrijheid is en hoe je daar komt. 
 • Je leert wat passief inkomen is en je onderzoekt hoe jij dat zou kunnen genereren. 
 • Je leert wanneer het wel en niet zinvol is om te beleggen en hoe de huidige techniek ervoor zorgt dat zelfs de grootste financiofoob zonder al te veel moeite en risico eerste ervaringen en successen met beleggen op kan doen. 
 • Je leert hoe voor jezelf beginnen bij kan dragen aan je financiële vrijheid en waar je daarbij op moet letten. 
 • Je leert hoe je meer kunt verdienen in minder tijd of je inkomsten zelfs tot op grote hoogte (en misschien wel helemaal) los kunt koppelen van je tijdsbesteding. 
 • Je leert een nieuwe definitie van rijkdom en komt erachter hoe jij de wereld mooier kunt maken door meer geld te verdienen. 

Als je dit zo doorneemt is het makkelijk om je te verschuilen achter “Ik vind geld te saai/ingewikkeld/onbelangrijk”. Naast dat deze gedachten heel kort door de bocht zijn, zou het verstandig zijn om deze gedachten niet voor waar aan te nemen maar je af te vragen waar deze mindset je brengt over tien tot twintig jaar? Wil je de rest van je leven blijven werken voor die paycheck en rond je pensioen zenuwachtig het nieuws in de gaten houden of je pensioen niet wordt gekort? Vind je je huidige leventje wel ‘prima’ en wil je dit lekker zo houden? Even goede vrienden. Dan is deze course gewoon niet voor jou en we wensen je nog veel geluk. Denk je echter dat er meer te halen valt uit het leven en dat je huidige omgang met geld en je financiële situatie je hierin beperken? Dan gaan we graag met je aan de slag om zo snel mogelijk stappen te zetten richting je dromen en je ideale levensstijl! Let wel: dit is geen cursus “Hoe word ik snel rijk?” Je zult echt aan de slag moeten gaan om je relatie met geld verder uit te diepen, je persoonlijke valkuilen bloot te leggen, je persoonlijke financiën op orde te krijgen en je weg te beginnen richting financiële vrijheid om zo je ideale levensstijl te kunnen bekostigen.  

Na deze course… 

De volgende zaken mag je verwachten als je de course af hebt en alle lessen en inzichten hebt doorgevoerd in je leven. 

 • Heb je een perfecte balans tussen genieten in het nu en sparen voor de toekomst. 
 • Weet je tot op de euro nauwkeurig wat ‘genoeg’ voor jou inhoudt als het over geld gaat. 
 • Heb je meer vertrouwen om gezonde gecalculeerde risico’s te nemen en daarmee stukje bij beetje meer te blijven leren over geld en hoe je er het beste mee om kunt gaan. 
 • Hoef je niet meer bezig te zijn met hoeveel je op welke manier maandelijks spaart omdat je daar één keer goed over nagedacht hebt en alles vanaf dan maandelijks automatisch voor je geregeld wordt. 
 • Heb je een financieel plan en voel je je veel vrijer om (op het gepaste moment) die levenskeuzes te maken die voor jou écht belangrijk zijn: ander werk zoeken, voor jezelf beginnen, minder werken, kinderen krijgen, een huis kopen, etc. 
 • Ben je niet meer enkel en alleen afhankelijk van onvoorspelbare systemen als pensioenfondsen omdat je ook je eigen reserve voor je oude dag aan het inregelen bent. 
 • Heb je minder zorgen over geld, ben je minder afhankelijk van anderen en ervaar je meer vrijheid in je leven. 
 • Heb je het idee dat je veel bewustere financiële keuzes maakt waarbij je jezelf nu tevreden in de spiegel aan kunt kijken en waar je later geen spijt van hoeft te hebben. 
 • Ben je veel zelfverzekerder en voel je meer vertrouwen als het ergens over financiële kwesties gaat of als je het over geld moet hebben met je baas, partner, ouders, collega’s, vrienden of wie dan ook. 
 • Weet je hoe je al met een klein bedrag per maand kan beleggen zonder veel risico te lopen. 
 • Heb je ideeën bedacht en mogelijk ook al acties ondernomen om passief inkomen te verdienen en richting je ideale levensstijl te gaan. 
 • Zorg je beter voor jezelf, beter voor je naasten én beter voor de wereld doordat je je financiën op orde hebt en een potje hebt gecreëerd om geld weg te geven aan behoeftige mensen of goede doelen.

Wat kost het? 

Deze course kost € 347, –. Dit is een flink bedrag maar als je door deze course een maand eerder begint met beleggen, je uitgaven en inkomsten beter in kaart hebt en je relatie met geld hebt uitgediept zal je dit meerdere malen terugverdienen. Voor de prijs van een budget  week all inclusive naar Turkije krijg jij de kennis om je leven lang slim met geld om te gaan!

Extra voordelen 

Als je nu beslist om deze course te volgen dan krijg je ook de volgende extra voordelen. 

 • Niet-goed-geld-terug-garantie. Als je geen voordeel haalt uit de cursus, dan krijg je gewoon je geld terug. Wij geloven in deze course en weten dat mensen wezenlijke veranderingen maken in hun leven. Mocht dat voor jou niet zo zijn, dan hoef je er ook niet voor te betalen. Laat ons na 8 weken zien dat je al het werk gedaan hebt en dat het je geen resultaten heeft gebracht en als het klopt dan geven we je gewoon je geld terug. 
 • Korting op een coachtraject. Mocht je na of tijdens het volgen van deze course merken dat je één-op-een begeleiding wilt hebben (en ook andere thema’s aan wilt raken dan enkel financiële vrijheid) dan kun je je bij ons melden voor een coachtraject en dan krijg je het aankoopbedrag van deze cursus als korting op je coachtraject. 

 

Admin bar avatar

Sander Spinder – ★★★★★

Handige tools en tips om je ideale levensstijl te (gaan) bekostigen!

Erg leuke, interessante en nuttige cursus! Ondanks dat ik zelf al best een goede relatie met geld had en dat ik er best iets van af wist, heeft deze cursus mij veel nieuws gebracht. Vanuit een concept genaamd Zorgeloos Geldbeheer leer je op een simpele doch effectieve manier inzicht te krijgen in waar je je geld aan uitgeeft, leer je hoe je je geld uit zou willen geven, en hoe je dit op de meest ideale manier kan inrichten. Hier komen o.a. ook zaken zoals beleggen en ondernemen aan bod en deze worden duidelijke en simpel uitgelegd. En het mooie is dat dit gekoppeld is aan Jouw Ideale Levensstijl. De cursus gaat over geld, maar nog veel meer over hoe je geld op de best mogelijke manier kan inzetten om jouw ideale levensstijl te (gaan) leven.

 

Veelgestelde vragen 

Mensen vinden het vaak heel spannend om ergens in te investeren, zeker als ze financieel nog niet zo geschoold zijn. Hoe weet je nou of het je voldoende oplevert? Hier een aantal veel gestelde vragen waarvan de antwoorden je misschien inzicht kunnen geven in of dit iets voor jou is. 

Waarom is dit bedrag het waard om erin te investeren? 

Wat vaak goed werkt is je eigen business case op te stellen als je ergens in gaat investeren. In dit geval is het dan handig om na te gaan wat je gebrek aan kennis over persoonlijke financiën je kost in je leven. Vaak leidt een gebrek aan financiële kennis tot drie negatieve effecten: 1) Je hebt altijd de angst niet genoeg geld te hebben of verdienen, 2) Je ontwijkt financiële keuzes en maakt ze gewoon niet. Pas als je echt bijna geen geld meer hebt is het tijd om eens te kijken waardoor dit komt, 3) Je hebt een prima leventje, echter is dit verre van je ideale leven. Geld is hierin de grootste limiterende factor. 

Stel je blijft je hele leven lang de angst houden dat je niet genoeg geld hebt of verdient. Je zult daardoor altijd meer willen gaan verdienen en dus meer gaan werken. We hebben voorbeelden gezien van mensen die meer dan 10.000 euro in de maand verdienen en nog steeds de angst hebben te weinig geld te hebben. Als je door deze course beter om leert gaan met deze angst zul je rust ervaren. Je zult precies weten hoeveel geld genoeg is voor jou, hierdoor kan je kiezen voor meer vrijheid, plezier of voldoening in plaats van geld. Hierdoor kom je stapje voor stapje dichter bij je ideale levensstijl. Je levensgeluk zal hierdoor stijgen en hier is natuurlijk geen prijskaartje aan te hangen. 

Door jouw financiële onwetendheid maak je liever geen financiële keuzes. Je neemt dingen aan die andere mensen zeggen en laat het liefst alles maar gewoon gebeuren. Denk bijvoorbeeld eens aan je pensioen, de meeste twintigers en veel dertigers hebben zich hier nooit echt goed in verdiept. Hoe werkt dat eigenlijk allemaal en wat kan je zelf doen om er ook op je oude dag comfortabel bij te zitten. Is het slim om zelf extra in te leggen of wat ernaast te sparen en hoe gaat dit dan in zijn werk? Als je dit uitstelt tot je 40e of 50e ben je eigenlijk al te laat. Dit is ook de grootste frustratie die we hoorden toen we met deze leeftijdsgroep praatte over pensioen. Stuk voor stuk hadden ze gewild dat ze zich er eerder in hadden verdiept. Je pensioen is namelijk voor een heel groot deel gebaseerd op beleggingen en het rendement wat hierop wordt gehaald. Door het machtige fenomeen van rente op rente (compounded interest) is het zaak dit vroeg goed geregeld te hebben zodat je het maximale rendement kan halen. Doe je dit pas rond je 50e dan is er niet heel veel tijd meer om veel rendement te halen. Dit kan letterlijk honderden tot duizenden euro’s per maand schelen op jouw pensioen. Als je deze course volgt zullen we je de juiste tips geven hoe je je pensioen het beste in kan regelen. Als je daardoor op je 20e of 30e je pensioen al hebt geregeld heb je het investeringsbedrag van deze course er waarschijnlijk al uit. 

Tot slot heb je nu als twintiger of dertiger aan het begin van je carrière een prima leventje. Prima baan, prima salaris, prima huisje, prima vakanties etc. Prima is echter niet ideaal, als je nu zou bedenken wat je anders zou gaan doen als je een grote som geld zou krijgen zou dat waarschijnlijk niet méér werken zijn. Uit onze enquête onder 150 twintigers en dertigers blijkt dat veel mensen graag meer vrijheid willen, meer tijd om te sporten, meer met vrienden zijn, meer in de natuur zijn en wel wat simpeler leven. Deze course zal je begeleiden in het proces waarin we jouw ideale levensstijl gaan ontdekken. We gaan berekenen hoeveel dit ongeveer zal kosten en hoe je dit dan kan gaan betalen door financieel vrij te worden. Hierdoor kan je waarschijnlijk al 10-30 jaar eerder met pensioen dan dat je zelf eerst dacht! Denk eens aan de waarde van de vrijheid dat dat je zal geven. Niet meer te hoeven werken, maar juist de dingen kunnen doen die je wil doen met je dag. Dan is er opeens wel tijd om in de natuur te zijn, meer te gaan sporten en vaker met vrienden af te spreken. Deze course kan je dus letterlijk 10-30 jaar van je leven teruggeven. Genieten begint dus niet pas op je 67e als je al wat ouder en minder fit bent maar als je 30-40 bent en nog vol in het leven zit! 

Een andere manier van kijken dan een business case is het affordabel loss principe. Dit houdt in dat je niet alle kosten en potentiële baten tegenover elkaar zet en kijkt wat er onder de streep uitkomt, maar het principe vraagt je wat je een acceptabel verlies vindt mocht de investering onverhoopt nergens op uit lopen. Wat is het je sowieso waard om een poging te wagen om voor de rest van je leven beter financiële keuzes te maken? Wat mag je ‘verliezen’ in een poging om de rest van je leven minder te twijfelen, piekeren en malen over je financiën, ongeacht of de course je wat op gaat leveren? Voor veel mensen is een bedrag van € 347,- dat prima waard. Je hoeft dan aan het einde van je leven als je nog steeds moet werken voor je geld in ieder geval geen spijt te hebben dat je er nooit wat aan hebt proberen te doen. (Daar komt nog bij dat ik een niet-goed-geld-terug-garantie heb, dus eigenlijk is je risico € 0,-.) 

Waarom zou ik hiervoor betalen als er ook gratis blogs over dit onderwerp zijn? 

Het gaat niet altijd op, maar vaak is iets dat gratis is simpelweg van mindere kwaliteit. Van (gratis) bronnen weet je vaak niet of ze nog up to date zijn en aan wie je vragen moet stellen als je er niet uitkomt. Doordat je betaalt staan wij altijd tot je beschikking om je te helpen als je er iets niet werkt en hebben wij een goede reden om de inzichten in de course up to date te houden en aan te vullen met de nieuwste inzichten, tips en tricks. 

We kunnen je alle cijfers van ons telefoonnummer geven, maar zonder de volgorde kun je ons niet bereiken. Deze course neemt je in de juiste volgorde mee in de verschillende aspecten van financiële vrijheid. In een wirwar van blogs ga je die structuur en volgorde niet vinden. Door te betalen leer je dus veel sneller, gestructureerder en vollediger. 

Het is niet de hoofdreden om geld te vragen voor deze course (dat is hij gewoon waard), maar toch is het zo dat mensen veel meer uit een training, workshop, coachtraject of wat voor soort leergang dan ook halen als ze er zelf voor hebben betaald. Iets dat gratis is maakt je minder invested. Het is de reden dat we geen barter deals doe met andere ondernemers (ik coach jou en jij helpt mij met mijn website bijvoorbeeld) omdat we merkten dat de toewijding van beide kanten miste. Zodra je ergens voor hebt betaald ben je committed om alles eruit te halen. Zie het feit dat je je portemonnee trekt dus ook niet als verlies van je geld, maar als winst in commitment om je eigen uitdaging dit keer écht aan te pakken. 

Waarom zou ik dit bedrag hiervoor betalen terwijl ik ook voor een lager bedrag een boek kan kopen? 

Hier een paar heldere redenen waarom deze course veel meer biedt dan een boek.

 • Een boek kan wel informatie geven maar weinig transformatie. Met behulp van onder andere visualisatie-audio’s, video gestuurde oefeningen en template gedreven berekeningen die je gaat maken, brengt deze course je tot veel meer diepte dan een boek kan doen. 
 • Een boek kan je ook de toegang tot latere hoofdstukken niet ontzeggen waardoor je er in één keer doorheen kunt lezen zonder actie te nemen. Deze course sluit de toegang tot latere modules af tot je er klaar voor bent. Zo word je gedwongen om eerst te oefenen met de eerdere modules en die te integreren in je dagelijkse leven, voordat je verdergaat. 
 • In een boek zie je verder niet direct reacties en ervaringen van anderen bij een bepaald onderwerp of een bepaalde oefening. In de course zie je meteen hoe je lotgenoten met zaken omgaan en waar je een gevoel van begrip en inspiratie uit kunt putten. 
 • Bij een boek sta je niet in direct contact met de auteur of met andere lezers. Bij deze course kun je onder elke les je vraag stellen en krijg je een reactie van Mark of Hugo of van een collega-deelnemer.
 • Als je een boek neerlegt en stopt met lezen (om welke reden dan ook) dan is er niemand die je eraan herinnert dat het toch wel handig is om door te lezen. Bij deze course krijg je wekelijks een mail om nieuwe content aan te kondigen die voor je beschikbaar is gekomen en moedigt je aan om door te pakken. Waar een boek dus al gauw in de vergetelheid kan raken, daar gebruiken we bij deze course allerlei digitale kanalen om je bij de les te houden.

 

Wie zijn jullie om mij dit te leren? 

Wij, Mark en Hugo, komen eigenlijk vanuit twee hele verschillende hoeken. Mark is een groot deel van zijn leven juist erg “slecht” geweest met geld door het gemakkelijk uit te geven en heeft hier erg veel in moeten leren om te komen waar hij nu is. Hugo is juist begonnen als een echte oppotter met veel kennis over financiën die altijd bij blijft leren. Zijn valkuil is echter dat hij soms wel het leven in het nu achter kan stellen op het meer hebben in de toekomst en leert steeds beter om daar balans in te vinden en ook in het nu al een ideaal leven te hebben.

Door samen op ontdekking te gaan en onze kennis te bundelen hebben we een erg brede course kunnen creëren die voor veel mensen aanknopingspunten heeft. Of je nou al veel weet over financiën maar het idee hebt dat je niet zo goed in het nu kan leven of dat je juist nog vrij weinig weet over geld en dus nog veel mag leren, wij hebben het mee gemaakt. Vanuit die ervaring kunnen we je begeleiden om op het pad van financiële vrijheid te komen en om zo je ideale levensstijl te kunnen leven en bekostigen. 

Wat nou als ik het het geld niet waard vind? 

Als je geen voordeel haalt uit de cursus, dan krijg je gewoon je geld terug. Wij geloven in deze course en weten dat mensen wezenlijke veranderingen kunnen maken in hun leven met dit materiaal. Mocht dat voor jou niet zo zijn, dan hoef je er ook niet voor te betalen. Laat ons na 10 weken zien dat je al het werk gedaan hebt en dat het je geen resultaten heeft gebracht en als het klopt dan geven we je gewoon je geld terug. 

Als je het tot dit punt gehaald hebt, dan kun je er in onze ogen niet meer omheen. Je wilt hier meer over leren. Je kunt er ook voor kiezen om het niet te doen, maar dan vermoeden we dat je nog heel lang last zult hebben van je diepgewortelde angst om te weinig geld te hebben, je primaire patroon van veel uitgeven maar niet kijken wat er inkomt of welk zelf saboterend mechanisme rondom geld dat zich in jou leven ook maar voltrekt. In de course zul je leren waar die angst en patronen vandaan komen en hoe je ermee om kunt gaan. Je zult de eerste stappen gaan zetten om financieel vrij te worden zodat je je ideale levensstijl kunt gaan leven. Schrijf je gewoon in en neem meer grip op je financiële situatie zodat je echt de stappen kunt gaan zetten die jouw leven verdient. 

Course Features

 • Lectures 76
 • Quizzes 0
 • Duration 30 uur
 • Skill level Alle niveaus
 • Language Nederlands
 • Students 43
 • Assessments Yes

Mark is trainer, coach, auteur, spreker en quarterlife expert. Hij helpt mensen om de mooiste versie van zichzelf te worden door hen dingen te leren die onmisbaar zijn in je leven maar op school niet worden aangereikt: hoe je keuzes maakt, hoe je een doel voor je leven bepaalt, wat je purpose in dit leven is, hoe je met veel energie en een goede balans kunt leven en werken en hoe je actie onderneemt om je droomleven te verwezenlijken. The Startup of Dreams is zijn bedrijf waarin hij dit allemaal samenbrengt en mensen helpt om ook te beginnen met het leven van hun dromen.

Hij schreef de bestseller "Is dit het nou?" en recentelijk bracht hij zijn tweede boek uit genaamd "Helemaal naar de meditering". In de media kwam zijn werk voorbij in het NRC, AD, Metro, Nu.nl en was hij te gast bij onder meer Spijkers met Koppen van Radio 2, de podcast van Eindbazen en de 100% Inspiratie podcast. Voor de trainingen, workshops en lezingen die hij geeft kwam hij al over de vloer bij mooie organisaties zoals AkzoNobel, ASML, Shell, Eneco, Rabobank, ING, PostNL, Nuon, Euronext, Boer & Croon, EY, Deloitte, Roche, Tele2, de UvA, TNO, De Volksbank, Univé, RET, Airbus en vele andere.

Admin bar avatar
Hugo is iemand die altijd kritisch en rationeel naar het leven probeert te kijken. Niet het standaard pad volgen wat iedereen doet, maar eens goed kijken wat het beste pad voor hemzelf is. Zo heeft hij op zijn 25e besloten dat hij graag de wereld wil gaan rondzeilen met zijn vriendin. Om deze droom ook een werkelijkheid te maken heeft hij daarom snel stappen gezet. Zo heeft hij besloten nu al op een grote zeilboot te gaan wonen, hierdoor heeft hij alle tijd om veel te zeilen, de boot te leren kennen en ervaring op te doen. Daarnaast bespaart dit ook een hele hoop geld, hierdoor kan hij zijn droom over 5 jaar al waar gaan maken in plaats van te wachten tot zijn pensioen. Door slim om te gaan met geld, en geld voor hem te laten werken is hij nu op weg om na slechts 5 jaar werken, 5 jaar lang de wereld rond te zeilen. Deze mogelijkheden creëert hij door zijn passie voor slim om gaan met geld. Geld is voor Hugo een middel, geen doel op zich. Zo was hij al op jonge leeftijd bezig met aandelenhandel, cryptocurrencies, vastgoed, ondernemen en persoonlijke financiën. Door zichzelf hier wegwijs in te maken bewandelt hij nu het pad richting financiële onafhankelijkheid. Een simpelere maar rijkere levensstijl, waarin hij heel bewust kijkt naar zijn geldstromen en deze zo inzet om zijn dromen waar te maken. Deze kennis over persoonlijke financiën deelt Hugo graag met anderen om mensen te laten zien dat ook zij in staat zijn om hun dromen waar te maken als ze wat slimmer met geld om gaan. Daarom werkt hij samen met Mark aan de course “Bekostig je ideale levensstijl”.

Reviews

Average Rating

5
5 ratings

Detailed Rating

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
 • Admin bar avatar

  De beste stap die ik ooit heb kunnen zetten op financieel gebied!!! Rust, controle en overzicht!

  Je hoort het bij 9 van de 10 mensen als je ze vraagt: 'wat is je grootste droom of doel?' --> 'Ik zou graag financieel vrij willen zijn!' Maar wat is financieel vrij? En wat zijn de eerste stappen? Wat heb je al gedaan om dit te bereiken?

  Al jaren worstelde ik met mijn financiën. Ik heb nooit problemen gehad met het verdienen van geld en ik ben opgegroeid in een financieel gezond milieu. Ik verdiende al vanaf mijn 14e met bijbaantjes en wist altijd wel op verschillende manieren geld te verdienen. Maar toch, elke keer aan het einde van de maand, in het rood, teveel afschriften van mijn creditcard en een onrustig gevoel bij de gedachten over geld. Ik praatte er liever ook niet over en geld, daar denk ik pas over na als ik genoeg heb.

  Totdat ik deze cursus ging volgen. In het kort: Dit is de beste stap ooit die ik heb kunnen zetten als het gaat om mijn financiën. Het resultaat? Meer rust, overzicht en controle. En vooral een concreet stappenplan richting mijn financiële vrijheid. De investering die ik heb gedaan om deze course aan te schaffen heb ik er letterlijk al 10x gehaald tijdens de eerste weken van de course. Oftewel, ik heb al 10 x zoveel gespaard als wat de course mij heeft gekost.

  Wat ik erg goed vind aan de course is de opbouw. Je start met de wortels van het probleem, namelijk je psychologie rondom geld om vervolgens aan de juiste knoppen te kunnen gaan draaien. Ik heb veel tools, tips en tricks geprobeerd, maar die waren altijd nog ondersteund door mijn oude overtuigingen rondom geld, waardoor mijn gedrag onveranderd bleef met elke maand en elk jaar hetzelfde resultaat. Nu is mijn gedrag rondom geld verandert en weet ik waar ik de komende periode aan moet werken. Ik heb een systeem waar ik maandelijks doorheen loop en pas dan mijn gedrag aan daar waar nodig.

  Er zaten verschillende aspecten/inzichten die mij heel erg hebben geholpen:
  - wat financiële vrijheid nou precies is en hoe ziet mijn ideale levensstijl eruit?
  - wat zijn mijn overtuigingen rondom geld en hoe kan ik deze omzetten in ondersteunende overtuigingen?
  - een praktische tool om maandelijks zorgeloos geldbeheer te doen wat zorgt voor overzicht, rust en controle!
  - ik dacht altijd dat beleggen voor rijke en slimme mensen was en pas van toepassing was als je veel geld hebt. Nu weet ik dat dat niet zo is en dat je juist nu moet beginnen en ben ik blij met mijn eerste beetje vermogen.
  - als ondernemer heb ik ook veel gehad aan het ondernemersdeel. Zo weet ik waar ik nu sta met mijn producten en wat mij nog te doen staat om middels passief inkomen financieel vrij te worden.

  Wat er voor heeft gezorgd dat de cursus echt impact heeft gehad op mijn gedrag is de coaching die je krijgt van Mark en Hugo door de vragen die je kan stellen. Hierdoor heb je echt dat stukje coaching wat mij motiveerde en weer verder hielp bij het maken van de volgende stappen. Het zorgt ook voor wat accountabilibuddy!!!

  Nogmaals, ik ben erg blij en dankbaar dat ik deze course heb gevolgd en jullie hulp daarbij!!! Een aanrader voor iedereen! Ik durf je met zekerheid te zeggen dat de investering die je doet het meer dan 10x en op lange termijn wel 10.000 x waard is!!! Enjoy the ride!

 • Admin bar avatar

  Deze course volgen is het beste dat je voor je toekomstige zelf kunt doen

  Ineens ben je halverwege de twintig en vraag je je af waarom er zo weinig geld op je spaarrekening staat. Hoe het kan dat je iedere maand geld verdient en toch niet dichterbij je spaardoel lijkt te komen. En waarom je nog niet bent begonnen met beleggen - de cryptohype van een paar jaar geleden heb je tenslotte ook al gemist. Nu je volwassen bent (of in elk geval als volwassene gezien wordt door de mensen om je heen) zou je dat soort dingen toch moeten weten? Zo begon ik aan de course van Mark en Hugo. Vol zelfverwijt en schaamte, met het gevoel dat ik ontzettend late to the party was. Toch deed ik het, want ik wist dat er iets moest veranderen. Nee, ik wílde iets veranderen. Grip krijgen op mijn financiën, beginnen met beleggen en mijn relatie met geld aanpakken - maar wel stap voor stap.

  Mocht je dit nu lezen en denken: goh, wat saai zeg, bezig zijn met cijfertjes, heb je als twintiger niets beters te doen? Ik begrijp je gedachte, maar de course van Mark en Hugo is allesbehalve saai. En ik garandeer je: dit is het beste wat je nu en voor je toekomstige zelf kunt doen. Het is zelfs leuk. Echt. In de eerste les laten ze je zien hoe interessant het is om bezig te zijn met geld. Beter omgaan met geld geeft je de mogelijkheid om je ideale leven te verwezenlijken. Voor onbepaalde tijd de wereld rond op een boot, zoals Hugo? Dat is mogelijk. Minder uren werken en zo meer vrijheid voor jezelf creëren? Strak plan, en haalbaar. Nog geen idee hoe jouw ideale leven eruitziet? No worries, ook daar helpen Mark en Hugo je bij.

  De course is zo uitgebreid dat het onmogelijk is om alles te benoemen. Maar juist daardoor is de course ontzettend waardevol. Je leert meer over financiële vrijheid en hoe die vrijheid er voor jou uit kan zien. Je krijgt inzicht in jouw geldpatronen en hoe je ze kunt doorbreken. Je denkt na over manieren om passief inkomen te verdienen, ontdekt of er een ondernemer in je schuilt, koopt je eerste aandeel op de beurs en je leert hoe je in een halfuur per maand grip krijgt op je financiën. Mark en Hugo delen hun persoonlijke ervaringen en nemen gedurende de course alle tijd om je vragen te beantwoorden en met je te sparren over jouw (financiële) situatie.

  Inmiddels heb ik dankzij deze course een duidelijker beeld van mijn ideale leven en welke spaardoelen ik wil behalen om dat te bereiken. Ik heb mijn eerste aandeel gekocht en wat hardnekkige overtuigingen over geld aangepakt. Bijvoorbeeld dat rijkdom iets slechts is (spoiler: juist niet) of dat je altijd heel hard moet werken en offers moet brengen om geld te kunnen verdienen. Ook heeft deze course me geholpen bij mijn salarisonderhandeling toen ik de stap zette van fulltime ondernemen naar parttime in loondienst. Kortom: de course leert je veel over financiën en heeft mij op diverse vlakken enorm geholpen. Ik kan je deze course dan ook zeker aanraden! En ik weet zeker dat je future self het met me eens is.

 • Ik dacht toch wel wat te weten, toch een heleboel nieuws geleerd!

  Dag Mark en Hugo, allereerst heel erg bedankt voor de cursus. Ik heb er veel plezier aan gehad en veel opgestoken! Ik heb nog steeds mijn 'ideale dag' collage op mijn kantoor hangen om me eraan te herinneren wat mijn doelen zijn in het leven haha! Hele mooie oefening. Helaas was de ideale week een stuk ingewikkelder en eigenlijk heb ik daar ook nog wel wat zaken te doen. Komt nog. Inzicht in financiën en hoe te budgetteren wist ik natuurlijk al, maar ook echt inbouwen wat je voor plezier en geven inricht, dat was wel iets om aan te wennen. Relatie met geld blijkt (ook nu nog) best een lastige en ik merk dat ik snel terugval in oud gedrag. Het positieve is natuurlijk dat ik dat nu herken en dus een keuze heb het anders te doen. Ik denk dat het mogelijk is om financieel vrij te zijn, maar eerlijk gezegd ook dat het maar voor weinigen echt is weggelegd. Ik heb ook tegenvallers meegemaakt waar het leven nu ook eenmaal vol mee zit, en het is goed dat je je eyes on the prize houdt, maar ook om reëel te zijn en bereid te zijn te schakelen en aan te passen. Het leven is niet voorspelbaar en het risico is met een cursus zoals dit dat je gaat geloven dat het dat wel is. Dat is mijn enige kanttekening en jullie geven dat ook heel goed aan in de cursus. Maar belangrijk voor de deelnemers om in de gaten te houden. Ook werken is misschien gewoon nodig en passief inkomen komt ook niet vanzelf. En misschien is dat ook helemaal niet erg nietwaar? Zoals mijn zusje altijd zegt: als je van je hobby je werk maakt, hoef je geen dag te werken! Andere benadering, hetzelfde effect. Het gaat dus niet alleen om geld en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet overtuigd ben dat beleggen gegarandeerd een vrij leven oplevert als je maar genoeg tijd investeert. Toch heb ik er veel aan gehad (ik beleg nl. helemaal niet en nog steeds niet), en ik heb er wel heel veel van opgestoken. Kortom, lang verhaal maar dank jullie wel voor jullie openhartigheid, eigen voorbeelden, ideeën en oefeningen. Een hele leuke en leerzame cursus die ik iedereen kan aanraden! Je leert om te gaan met geld, je relatie met geld te begrijpen en te snappen hoe je eigen gedrag je kan helpen of juist belemmert in datgene te bereiken wat je wilt. Voor velen net als ik zal juist geld of liever het (soms denkbeeldige) gebrek eraan maken dat je je dromen niet verwezenlijkt. Deze cursus geeft je inzicht in je eigen gedrag en een heleboel handreikingen hoe je dat kunt veranderen. De rest is aan jezelf!

 • Admin bar avatar

  Handige tools en tips om je ideale levensstijl te (gaan) bekostigen!

  Erg leuke, interessante en nuttige cursus! Ondanks dat ik zelf al best een goede relatie met geld had en dat ik er best iets van af wist, heeft deze cursus mij veel nieuws gebracht. Vanuit een concept genaamd Zorgeloos Geldbeheer leer je op een simpele doch effectieve manier inzicht te krijgen in waar je je geld aan uitgeeft, leer je hoe je je geld uit zou willen geven, en hoe je dit op de meest ideale manier kan inrichten. Hier komen o.a. ook zaken zoals beleggen en ondernemen aan bod en deze worden duidelijke en simpel uitgelegd. En het mooie is dat dit gekoppeld is aan Jouw Ideale Levensstijl. De cursus gaat over geld, maar nog veel meer over hoe je geld op de best mogelijke manier kan inzetten om jouw ideale levensstijl te (gaan) leven.

 • Admin bar avatar

  Boven verwachting nuttige inzichten en tools

  Ik dacht altijd dat geld mij niet zoveel kon schelen, dat meer geld mij niet gelukkig(er) zou maken of mij meer zou brengen. Hoe ik daar precies bijkwam? Dat wist ik niet.
  De vragen die Mark me mezelf liet stellen over geld gaven mij enorm veel inzicht in mijn eigen overtuigingen met betrekking tot financiën. Zo kwam ik erachter dat ik geld relateerde aan termen als lui, verwend en materialistisch; dingen die ik niet wil zijn en/of doen. Dat deed mij beseffen dat deze overtuigingen ervoor zorgden dat ik niet te veel om geld wilde geven, in de angst lui, verwend of materialistisch te worden (gevonden). Ook realiseerde ik mij dat het onderwerp geld niet een onderwerp was dat vroeger in mijn huis (openlijk) werd besproken, waardoor ik er nooit veel over heb geleerd of goed mee ben geworden.

  Mark liet mij ook nadenken over de vraag: Waarom zou ik rijk willen/mogen zijn? Ik werd mij ervan bewust dat ik heel veel mooie en goede dingen zou kunnen doen met dat geld, waardoor ik nu nog meer drive voel om iets moois te betekenen voor de wereld. Daarnaast maakte ik kennis met Zorgeloos Geldbeheer, een simpele maar zeer effectieve methode om je persoonlijke financiën te regelen. Al met al heeft Mark mij vooral inzichten en informatie gegeven waardoor ik anders naar geld en rijkdom ben gaan kijken waardoor ik meer open ben gaan staan voor informatie over financiën/ rijkdom en het ontvangen van (meer) geld. Hierdoor kan ik vrijer leven en in toenemende mate die dingen doen die ik fijn vind voor mezelf en belangrijk voor de wereld."

€ 347,00

  4 Comments

 1. 19/04/2020
  Reply

  Hi Mark, prachtig (wel lang!) verhaal en ik merk dat er iets bij me getriggerd word. Alleen ik lees nergens iets over de hoe les is vormgegeven of welke data deze plaats gaat vinden etc? En 50 mensen klinkt ook als veel, hoe maken jullie het persoonlijk? Ik hoor graag van je! Groet, Lisa

  • Mark
   20/04/2020
   Reply

   Hey Lisa,

   Dank voor je bericht! Volgens mij maak je uit onze tekst op dat het om een fysieke training gaat. Klopt dat? Dat is echter niet het geval, dit is namelijk een online course. De data zijn dus flexibel, je kunt er zelf aan werken wanneer je wilt. Wel is het handig als je de komende 10 weken genoeg tijd hebt daarvoor (ongeveer 3 tot 4 uur per week). Er is dus ook geen deelnemersaantal, je stapt gewoon in en treft elkaar mogelijk online in de comments en reacties. Helpt dit wat voor je beeldvorming?

   Groeten!

 2. Salomonsj
  29/04/2020
  Reply

  Hoi Mark en Hugo. Ik heb zojuist een review ingestuurd, maar ik zie hem niet terug.
  Ik hoop dat jullie hem hebben ontvangen?
  Rating 5 sterren uiteraard!
  Groetjes,
  Joop

  • Mark
   17/09/2020
   Reply

   Hey Joop, je review staat erop hoor! Dank voor je mooie woorden!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X