Keuzes maken en keuzestress verslaan

User Avatar
€ 147,00
Crossroad

Waarom deze course?

‘Knowing what we want isn’t normal. It’s a rare and difficult psychological achievement.’ – Abraham Maslow

Keuzes maken, wie leerde dat ooit op school? Je leerde waarschijnlijk een heleboel andere belangrijke zaken, zoals rekenen, schrijven en lezen, en misschien nog wat dingen waarvan je je nu afvraagt waarom dat in vredesnaam van belang wordt geacht in het educatiesysteem, zoals bijvoorbeeld wat de loef- en de lijzijde van een berg zijn. Maar leerde je ooit basale principes die iedereen in zijn leven nodig heeft zoals luisteren, met je emoties omgaan of keuzes maken?

Het belang van het maken van goede keuzes mag niet onderschat worden. De keuzes die je zover hebt gemaakt in je leven, hebben je hier gebracht waar je nu bent. Dat geldt zowel voor wat je fijn vindt aan je leven als wat je liever anders zou willen zien. Natuurlijk heb je niet op alles invloed wat er gebeurt in je leven, maar je bent wel altijd in de lead van wat hoe je omgaat met wat jou overkomt. Je kunt altijd kiezen hoe je je gedraagt in een gegeven situatie. De keuzes die je nog zult maken in je leven bepalen dus in hoge mate waar je verder terecht gaat komen. De kwaliteit van je keuzes bepaalt de kwaliteit van je leven. Beter leren keuzes te maken is dus een absolute must voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven wil leiden.

Voor wie?

Deze course is iets voor jou als je een of meerdere van de onderstaande punten herkent.

 • Je vindt keuzes maken lastig. Je denkt lang over zaken na maar komt niet veel verder in je besluit. Soms wordt het alleen maar erger en beland je in een analysis paralysis: je hebt jezelf klem gedacht.
 • Je staat nu of binnenkort voor een belangrijke keuze die je moet maken en hebt nog geen idee hoe die aan te vliegen.
 • Soms heb je last van keuzestress waarbij je door alle keuzemogelijkheden door de bomen het bos niet meer ziet en dan maar niets kiest.
 • Je worstelt weleens met FOMO: Fear of missing out. Je wilt niks missen en bent daar bang voor als je voor bepaalde keuzes wordt gesteld.
 • Je vindt het gras vaak groener bij de buren. Als je A kiest dan ben je bezig met wat je nu mist van optie B en als je B had gekozen dan was het andersom geweest.
 • Je bang bent voor de consequenties van je keuzes, zowel op korte als op lange termijn, en kunt daar veel over piekeren.
 • Je kunt al twijfelen over wat je vanavond wilt eten en hebt nog meer moeite met grote besluiten nemen zoals een carrièreswitch maken, een huis kopen of een relatie verbreken.

 

Admin bar avatar

Marten Buis – ★★★★★

Handige skills geleerd waar ik elke dag wat aan heb

De keuzecourse gaf mij heel veel inzicht in hoe ik nu eigenlijk altijd keuzes heb gemaakt. Iets wat ik eerder nooit zo bij stil stond. Soms confronterend, maar super leerzaam. Als je dat eenmaal helder hebt, geeft deze course je daarna de handvatten die je nodig hebt om keuzes te maken die écht bij je passen. Hoe luister je nou eigenlijk naar je gevoel? Ik wist het niet maar ben er nu stukken beter in geworden om dat gevoel te herkennen. Knopen doorhakken in bepaalde situaties werd voor mij een stuk makkelijker, en ik sta nu meer achter mijn gemaakte keuzes. Het fijne van deze course is bovendien de opbouw. Mark leert je een stukje theorie, en je kunt er daarna meteen praktisch mee aan de slag in een korte opdracht. En dat in je eigen tempo.

 

Wat leer je?

Aan het einde van de course kun je de volgende zaken verwachten.

 • Je hebt een plan voor de toekomst om met keuzes om te gaan waardoor je voortaan niet meer in het duister tast maar voor jezelf weet hoe je elke keuze aan wilt vliegen.
 • Je bent een pad ingeslagen waarop keuzestress amper voorkomt en als het er toch is kun je het in perspectief zien.
 • Je neemt sneller besluiten waardoor je veel minder tijd verliest aan twijfelen en minder energie kwijtraakt aan piekeren.
 • Je bent minder in de grip van FOMO en kunt er goed mee omgaan als het toch opspeelt.
 • Je hebt veel geoefend met het maken van kleine keuzes waardoor kiezen niet meer zo’n ding is en zelfs leuk is geworden.
 • Je hebt een grote keuze gemaakt waar je eerst op vastliep en voelt veel zelfvertrouwen ten aanzien van andere belangrijke keuzes in de toekomst.
 • Je vertrouwt veel meer op je eigen gevoel en geniet ervan om vanuit daar keuzes te maken.
 • Je hebt helderder wat op lange termijn belangrijk voor je is en durft daarvoor te kiezen, ook als dat op korte termijn uitdagingen geeft.

Verder kun je een overzicht van het hele curriculum zien op het tabblad ‘Curriculum’. Tevens zijn de eerste vier lessen vrij toegankelijk zichtbaar om een eerste indruk te krijgen.

 

Admin bar avatar

Rosalinde Markus – ★★★★★

Absolute aanrader voor wie moeite heeft met keuzes maken

Deze course is een absolute aanrader als je moeite hebt met keuzes maken en als je, wanneer je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt, altijd dat irritante stemmetje hoort: is dit wel de juiste keuze, wat als ik er spijt van krijg? Had ik niet beter voor die andere optie kunnen kiezen? Aan het begin van de course was ik sceptisch: hoeveel valt er te leren over het maken van keuzes? Behoorlijk wat, weet ik nu ik de course van begin tot eind heb gevolgd. Als eerste krijg je inzicht in hoe je tot een keuze komt. Op basis waarvan maak jij nu je keuzes? Vervolgens leer je allerlei andere manieren kennen om keuzes te maken. Dat is ontzettend waardevol, want als jij nu bijvoorbeeld de meeste keuzes op basis van ratio maakt en merkt dat die manier niet voor je werkt, kun je bijvoorbeeld oefenen met keuzes maken op gevoel. Mark geeft je in deze course allerlei tools om keuzes te leren maken, gemaakte keuzes te analyseren en, wat voor mij erg fijn was, rust te vinden in de keuzes die je gemaakt hebt. Na het volgen van de course weet je dus precies hoe jij keuzes maakt en wat je anders kunt doen om voortaan met een tevredener gevoel keuzes te maken. Voor mij was de course enorm waardevol door alle begrijpelijke theorie, de praktische oefeningen en de persoonlijke feedback van Mark. Bij elke keuze die ik vanaf nu maak zitten de zinnetjes ‘beginnen is winnen’ en ‘bij moeilijke keuzes zijn vaak alle keuzes goed’ in mijn achterhoofd. Keuzes maken is nog steeds niet makkelijk, maar dankzij alles wat ik in deze course geleerd heb lukt het me wel om sneller te kiezen en tevredener te zijn over de keuzes die ik maak.

 

De voordelen van deze course

 • De course zit bomvol met introspectie-oefeningen waardoor je je eigen keuzegedrag helder krijgt. Hierdoor kun je structureel beter leren kiezen in plaats van dat je een eenmalige quick fix toepast en over een half jaar weer hetzelfde probleem hebt.
 • Er zitten ook enkele transformatieve oefeningen in waardoor je je keuzegedrag op een diepe en therapeutische wijze aanpakt. Zo werk je ook diepere blokkades uit de weg die je nu nog weerhouden van een gezonde manier van keuzes maken. Je hoeft daar geen gekke dingen voor te doen, anders dan je in een rustige omgeving waar je niet gestoord kunt worden open te stellen voor de oefening.
 • De course geeft ook heel veel oefeningen die je direct in het dagelijkse leven kunt toepassen waardoor je gradueel je gedrag ten aanzien van keuzes maken kunt aanpassen. Je leert zo niet alleen theoretisch maar juist ook in de praktijk.
 • De verschillende lessen worden drupsgewijs aangeboden waardoor je bepaalde lessen pas na bepaalde tijd beschikbaar krijgt. Dit geeft je het beste leereffect omdat je wordt uitgedaagd om elke les eerst in je eigen leven toe te passen voordat je verder gaat.
 • Keuzestress of moeite met keuzes maken kan nogal een stigmatiserende eigenschap zijn. Mensen vinden je een twijfelkont of verwijten je een gebrek aan daadkracht. Hierdoor is het vaak lastig om met het thema ‘keuzes maken’ aan de slag te gaan omdat je al snel het idee hebt dat iedereen en alles een mening over je heeft. De drempel om je aan te melden voor coaching of aan te sluiten bij een fysieke groepstraining kan dan simpelweg te hoog zijn. Een groot voordeel van deze course is dan ook dat je die in alle anonimiteit kunt doorlopen en in je eigen veilige cocon en op je eigen tempo dit proces aan kunt gaan en stappen kunt zetten. Lekker met jezelf aan de slag zonder dat anderen er iets van gaan vinden.

 

Wat kost het?

De waarde

Als ik mensen een half jaar coach om belangrijke keuzes te maken in hun leven dan kost dat traject ruim € 6.000,- (€ 4.900,- exclusief BTW). Natuurlijk krijgen ze daar meer voor dan alleen les over keuzes maken, maar het concrete resultaat van de coaching is vaak juist dat ze een duidelijke keuze voor iets maken. Deze course vertegenwoordigt minsten een achtste van de waarde van zo’n traject, dus een prijs van € 750,- zou helemaal niet gek zijn. In het bedrijfsleven wordt dit zo betaald voor een online course met veel impact.

Waarde: € 750,-

De prijs

Helaas krijgt een twijfelaar het moeilijk aan zichzelf uitgelegd dat € 750,- het waard is om van het twijfelen, piekeren en keuzestress af te komen. Hieronder leg ik je nog uit hoe je dit bedrag waarschijnlijk snel terugverdient als je beter (en sneller) keuzes leert maken, maar toch blijft de financiële drempel voor veel mensen waarschijnlijk te hoog. Dat is jammer want ik wil juist graag mensen helpen met dit thema waar ik zelf ook zo mee geworsteld heb, dus bied ik deze course aan voor minder dan 20% van de waarde die hij heeft. Voor € 147,- leer ik je keuzes maken en van je keuzestress afkomen.

Prijs: : € 147,-

Extra voordelen

Als je nu beslist om deze course te volgen dan krijg je ook de volgende extra voordelen.

 • Niet-goed-geld-terug-garantie. Als je geen voordeel haalt uit de cursus, dan krijg je gewoon je geld van me terug. Ik geloof in deze course en weet dat mensen heel goede resultaten boeken met het materiaal dat ik aanbied. Mocht dat voor jou niet zo zijn, dan hoef je er ook niet voor te betalen. Laat me na 7 weken zien dat je al het werk gedaan hebt en dat het je geen resultaten heeft gebracht en als het klopt dan geef ik je gewoon je geld terug.
 • Korting op een coachtraject. Mocht je na of tijdens het volgen van deze course merken dat je een-op-een begeleiding wilt hebben (en ook andere thema’s aan wilt raken dan enkel keuzes maken) dan kun je je bij mij melden voor een coachtraject en dan krijg je het aankoopbedrag van deze cursus als korting op je coachtraject.

 

Berber Koopmans – ★★★★★

Meer inzicht en handige tools

De course heeft mij enorm geholpen om allereerst inzicht te krijgen in de manier waarop ik altijd keuzes heb gemaakt. Erg handig want ondanks mijn getwijfel en keuzestress had ik er nooit over nagedacht hoe mijn proces van keuzes maken verliep en wat hier invloed op had. Er worden veel manieren besproken waarop je keuzes kunt maken. Elke module heeft een duidelijke uitleg en oefeningen die je stimuleren om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Op deze manier kom je erachter wat wel of niet goed voor je werkt. Uiteindelijk vat je dit samen in een persoonlijk keuzekompas dat je kan helpen bij toekomstige keuzes. Erg verhelderende en leerzame course!

 

Veel gestelde vragen

Mensen vinden het vaak heel spannend (vooral twijfelaars) om ergens in te investeren. Hoe weet je nou of het je voldoende oplevert? Hier een aantal veel gestelde vragen waarvan de antwoorden je misschien inzicht kunnen geven in of dit iets voor jou is.

Waarom is dit bedrag het waard om erin te investeren?

 • Wat vaak goed werkt is je eigen business case op te stellen als je ergens in gaat investeren. In dit geval is het dan handig om na te gaan wat je moeite met keuzes maken en het hebben van keuzestress je op dit moment kost in je leven. Vaak leidt twijfelen en moeizaam keuzes maken tot drie negatieve effecten: 1) Je maakt keuzes die niet bij je passen, 2) Je maakt bepaalde keuzes (te) laat of 3) Je maakt helemaal geen keuze. Alle drie de negatieve effecten kun je in je portemonnee voelen (en in je welzijn en dagelijkse geluksbeleving).
  1. Stel je kiest voortdurend in je leven banen die niet zo goed bij je passen. Je zult nooit helemaal in je kracht staan of volledige passie en toewijding voelen voor je werk. Dit straalt af op je prestaties en je zult minder snel promotie, opslag of een bonus krijgen. Als deze course je alleen al helpt om net betere keuzes te maken die bij jou passen, waardoor je maar iets beter presteert in je werk, dan heb je het aankoopbedrag er al uit door een minimale extra of hogere bonus of door een opslag of promotie die slechts een maand eerder komt dan hij anders gekomen zou zijn. Potentieel is de return on investment dus nog veel hoger omdat je met de juiste keuzes uiteindelijk zo in je kracht kunt staan dat je kansen krijgt die veel meer opleveren dan je nu betaald krijgt. Dit is een heel financiële benadering, maar helaas hebben onze hersenen (vooral die van twijfelaars) soms flink wat argumenten nodig om te durven gaan voor iets dat goed voelt maar wat je nog niet helemaal uit kunt leggen. De niet-monetaire verdiensten van deze cursus zijn natuurlijk nog veel hoger. Al zou de course je maar een half uur keuzestress per week besparen, dan zou je de rest van je leven (ervan uitgaande dat je nog minimaal 30 jaar leeft) minstens 780 uur stressvrij zijn waar je anders last had lopen stressen, piekeren, twijfelen en malen. Die paar cent per uur is het veel mensen wel waard om daar vrij van te zijn.
  2. Het leven bestaat uit windows of opportunity. Die windows gaan open maar sluiten ook weer. Twijfelaars zijn vaak te laat voor de beste deals waardoor ze een premium betalen voor dingen. Een festivalticket is bijvoorbeeld vaak veel duurder voor de late beslisser aan de kassa op het festivalterrein dan voor de kampioen keuzes maken die het early bird ticket bestelt. Hetzelfde werkt het in veel gevallen met vliegtickets en treintickets. Beter leren achterhalen wat je wilt en daar snel keuzes op leren maken kan zich dus zelfs bij ogenschijnlijk triviale zaken snel terugbetalen. Als deze course je helpt om eenmalig sneller te beslissen over je vakantiebestemming en daar tijdig een vliegticket voor te boeken, dan heb je het investeringsbedrag er waarschijnlijk al uit.
  3. Tot slot kun je zo lang twijfelen dat alle keuzeopties weg zijn. You snooze, you loose. Je hebt al een tijd een mooi ondernemersidee, maar durft er maar niet voor te kiezen en leest nu een jaar later dat iemand anders de app heeft gebouwd die jij bedacht had en al tienduizenden downloads heeft. Had je maar, had je maar… Als deze course je helpt om wel die keuze te durven maken die je leven verandert, dan kun je in potentie een return on investment van duizenden procenten behalen. Misschien niet altijd in geld, maar anders mogelijk in de liefde doordat je er wel voor kiest om één van die twee personen die je interessant vindt uit te vragen in plaats te blijven twijfelen tot ze beide een andere partner hebben.
 • Een andere manier van kijken dan een business case is het affordabel loss principe. Dit houdt in dat je niet alle kosten en potentiële baten tegenover elkaar zet en kijkt wat er onder de streep uitkomt, maar het principe vraagt je wat je een acceptabel verlies vindt mocht de investering onverhoopt nergens op uit lopen. Wat is het je sowieso waard om een poging te wagen om voor de rest van je leven beter keuzes te leren maken? Wat mag je ‘verliezen’ in een poging om de rest van je leven minder te twijfelen, piekeren en malen, ongeacht of de course je wat op gaat leveren? Voor veel mensen is een bedrag van € 47,- dat prima waard. Je hoeft dan aan het einde van je leven als je nog steeds moeite hebt met keuzes maken in ieder geval geen spijt te hebben dat je er nooit wat aan hebt proberen te doen. (Daar komt nog bij dat ik een niet-goed-geld-terug-garantie heb, dus eigenlijk is je risico € 0,-.)

Waarom zou ik hiervoor betalen als er ook gratis blogs over dit onderwerp zijn?

 • Het gaat niet altijd op, maar vaak is iets dat gratis is simpelweg van mindere kwaliteit. Van (gratis) bronnen weet je vaak niet of ze nog up to date zijn en aan wie je vragen moet stellen als je er niet uitkomt. Doordat je betaalt sta ik altijd tot je beschikking om je te helpen als je er iets niet werkt en heb ik een goede reden om de inzichten in de course up to date te houden en aan te vullen met de nieuwste inzichten, tips en tricks.
 • Ik kan je alle cijfers van mijn telefoonnummer geven, maar zonder de volgorde kun je me niet bereiken. Deze course neemt je in de juiste volgorde mee in de verschillende aspecten van leren keuzes maken. In een wirwar van blogs ga je die structuur en volgorde niet vinden. Door te betalen leer je dus veel sneller, gestructureerder en vollediger.
 • Het is niet de hoofdreden om geld te vragen voor deze course (dat is hij gewoon waard), maar toch is het zo dat mensen veel meer uit een training, workshop, coachtraject of wat voor soort leergang dan ook halen als ze er zelf voor hebben betaald. Iets dat gratis is maakt je minder invested. Het is de reden dat ik geen barter deals doe met andere ondernemers (ik coach jou en jij helpt mij met mijn website bijvoorbeeld) omdat ik merkte dat de toewijding van beide kanten miste. Zodra je ergens voor hebt betaald ben je committed om alles eruit te halen. Zie het feit dat je je portemonnee trekt dus ook niet als verlies van je geld, maar als winst in commitment om je eigen uitdaging dit keer écht aan te pakken.

Waarom zou ik dit bedrag hiervoor betalen terwijl ik ook voor een lager bedrag een boek kan kopen?

 • Een boek kan wel informatie geven maar weinig transformatie. Met behulp van onder andere visualisatie, videogestuurde oefeningen en meditatie brengt deze course je tot veel meer diepte dan een boek kan doen.
 • Een boek kan je de toegang tot latere hoofdstukken niet ontzeggen waardoor je er in één keer doorheen kunt lezen zonder actie te nemen. Deze course sluit de toegang tot latere modules af tot je er klaar voor bent. Zo word je gedwongen om eerst te oefenen met de eerdere modules en die te integreren in je dagelijkse leven, voordat je verdergaat.
 • In een boek zie je niet direct reacties en ervaringen van anderen bij een bepaald onderwerp of een bepaalde oefening. In de course zie je meteen hoe je lotgenoten met zaken omgaan waar je een gevoel van begrip en inspiratie uit kunt putten.

Wie ben jij om mij dit te leren?

 • Mensen die van nature goed zijn in keuzes maken, kunnen je waarschijnlijk niet heel veel helpen bij je uitdaging me keuzes maken en keuzestress. Vraag hen hoe ze toch zo gemakkelijk beslissen en hoe jij dat ook kan doen en ze hebben geen idee wat ze je moeten vertellen anders dan “Nou ja, gewoon doen.”
 • Ik heb altijd te boek gestaan in mijn omgeving als twijfelaar, piekeraar, denker en maler. Ik neem van nature niet zo gemakkelijk beslissingen en heb echt moeten leren hoe je dat doet. Ik ben opgeleid als rationele ingenieur en liep op gegeven moment tegen het failliet aan van plussen- en minnenlijstjes maken en alles rationeel proberen uit te puzzelen.
 • Aan de ene kant vond ik andere ‘cognitieve modellen’ die enorm helpen bij keuzes maken. Als je anders gaat kijken, ga je anders ervaren en kan alles makkelijker worden.
 • Aan de andere kant leerde ik ook meer te kiezen op gevoel. Dat was een heel proces, waar ik jou ook bij kan helpen, wat me heel veel heeft opgeleverd.
 • Hierdoor weet ik inmiddels hoe het is om verschillende stappen in je ontwikkeling te zetten die helpen bij het maken van keuzes en heb ik vele anderen hier ook bij geholpen met boeken, trainingen, workshops en coaching.

Als je het tot dit punt gehaald hebt, dan kun je er niet meer omheen. Je wilt hier meer over leren, je diepgewortelde patroon van twijfelen houdt je hier tegen. In de course zul je leren waarom die twijfel je alleen maar tegenwerkt om verder te komen in het leven en het dus geen gezonde twijfel meer is. Schrijf je gewoon in en leer om met deze twijfel om te gaan en echt de stappen te zetten in het leven die je verdient.

Course Features

 • Lectures 40
 • Quizzes 0
 • Duration 18 uur
 • Language Nederlands
 • Students 45
 • Assessments Yes

Mark is trainer, coach, auteur, spreker en quarterlife expert. Hij helpt mensen om de mooiste versie van zichzelf te worden door hen dingen te leren die onmisbaar zijn in je leven maar op school niet worden aangereikt: hoe je keuzes maakt, hoe je een doel voor je leven bepaalt, wat je purpose in dit leven is, hoe je met veel energie en een goede balans kunt leven en werken en hoe je actie onderneemt om je droomleven te verwezenlijken. The Startup of Dreams is zijn bedrijf waarin hij dit allemaal samenbrengt en mensen helpt om ook te beginnen met het leven van hun dromen.

Hij schreef de bestseller "Is dit het nou?" en recentelijk bracht hij zijn tweede boek uit genaamd "Helemaal naar de meditering". In de media kwam zijn werk voorbij in het NRC, AD, Metro, Nu.nl en was hij te gast bij onder meer Spijkers met Koppen van Radio 2, de podcast van Eindbazen en de 100% Inspiratie podcast. Voor de trainingen, workshops en lezingen die hij geeft kwam hij al over de vloer bij mooie organisaties zoals AkzoNobel, ASML, Shell, Eneco, Rabobank, ING, PostNL, Nuon, Euronext, Boer & Croon, EY, Deloitte, Roche, Tele2, de UvA, TNO, De Volksbank, Univé, RET, Airbus en vele andere.

Reviews

Average Rating

5
5 ratings

Detailed Rating

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
 • Voor ik begon wist ik niet dat er zo veel resultaat zou zijn!

  Het prettigste aan deze course vind ik dat je hem kan doen wanneer je er zelf behoefte aan hebt. Aan het begin krijg je de tip om niet alles achter elkaar te doen maar om hem te verspreiden over een aantal weken en dat kan ik dan ook zeker aan iedereen aanraden. Zelf had ik voor ik aan de training begon niet echt inzicht in mijn keuze gedrag. Maar door de praktische oefeningen, meditaties en week opdrachten ontdekte ik gedurende de trainingen veel over mijn manier van keuzes maken. Overigens vond ik het ook niet vervelend om de training online te volgen, omdat sommige stukjes best persoonlijk zijn en daar kan je dan in je vertrouwde omgeving aandacht aan besteden. Ook kan je gedurende de training comments achter laten en daar wordt ook direct op gereageerd, dat houdt het ook nog eens interactief. Een aanrader voor iedereen die last heeft met keuzes in het algemeen, of op dit moment voor een lastige keuze staat!

 • Admin bar avatar

  Absolute aanrader voor wie moeite heeft met keuzes maken

  Deze course is een absolute aanrader als je moeite hebt met keuzes maken en als je, wanneer je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt, altijd dat irritante stemmetje hoort: is dit wel de juiste keuze, wat als ik er spijt van krijg? Had ik niet beter voor die andere optie kunnen kiezen? Aan het begin van de course was ik sceptisch: hoeveel valt er te leren over het maken van keuzes? Behoorlijk wat, weet ik nu ik de course van begin tot eind heb gevolgd.

  Als eerste krijg je inzicht in hoe je tot een keuze komt. Op basis waarvan maak jij nu je keuzes? Vervolgens leer je allerlei andere manieren kennen om keuzes te maken. Dat is ontzettend waardevol, want als jij nu bijvoorbeeld de meeste keuzes op basis van ratio maakt en merkt dat die manier niet voor je werkt, kun je bijvoorbeeld oefenen met keuzes maken op gevoel. Mark geeft je in deze course allerlei tools om keuzes te leren maken, gemaakte keuzes te analyseren en, wat voor mij erg fijn was, rust te vinden in de keuzes die je gemaakt hebt.

  Na het volgen van de course weet je dus precies hoe jij keuzes maakt en wat je anders kunt doen om voortaan met een tevredener gevoel keuzes te maken. Voor mij was de course enorm waardevol door alle begrijpelijke theorie, de praktische oefeningen en de persoonlijke feedback van Mark. Bij elke keuze die ik vanaf nu maak zitten de zinnetjes 'beginnen is winnen' en 'bij moeilijke keuzes zijn vaak alle keuzes goed' in mijn achterhoofd. Keuzes maken is nog steeds niet makkelijk, maar dankzij alles wat ik in deze course geleerd heb lukt het me wel om sneller te kiezen en tevredener te zijn over de keuzes die ik maak.

 • Meer inzicht en handige tools

  De course heeft mij enorm geholpen om allereerst inzicht te krijgen in de manier waarop ik altijd keuzes heb gemaakt. Erg handig want ondanks mijn getwijfel en keuzestress had ik er nooit over nagedacht hoe mijn proces van keuzes maken verliep en wat hier invloed op had. Er worden veel manieren besproken waarop je keuzes kunt maken. Elke module heeft een duidelijke uitleg en oefeningen die je stimuleren om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Op deze manier kom je erachter wat wel of niet goed voor je werkt. Uiteindelijk vat je dit samen in een persoonlijk keuzekompas dat je kan helpen bij toekomstige keuzes. Erg verhelderende en leerzame course!

 • Admin bar avatar

  Gereedschappen (co-creëren), gaande weg.

  Een course die je existentiële levens-positie/kijk helder maakt door middel van praxis, kleine oefeningen aan het eind van elk (verhalend) stukje theorie. Een course met concrete gereedschappen (die je deels mede vormgeeft) die je verder (gaan) brengen in het maken van keuzes (die van levensbelang zijn). De course creëert bewustzijn, opmerkzaamheid op (terugkerende) patronen. Levenskunst, gestalt(e) geven aan de complexe werkelijkheid.
  Een cursus die je keer op keer kunt herhalen om je zijn (met al je gevoel, gedachten en emoties) helder te richtten.
  Wonderbaarlijke vondsten binnen in jezelf. In verleden behaalde resultaten bieden in dit geval zeker garantie voor de toekomst.

 • Admin bar avatar

  Handige skills geleerd waar ik elke dag wat aan heb

  De keuzecourse gaf mij heel veel inzicht in hoe ik nu eigenlijk altijd keuzes heb gemaakt. Iets wat ik eerder nooit zo bij stil stond. Soms confronterend, maar super leerzaam. Als je dat eenmaal helder hebt, geeft deze course je daarna de handvatten die je nodig hebt om keuzes te maken die écht bij je passen. Hoe luister je nou eigenlijk naar je gevoel? Ik wist het niet maar ben er nu stukken beter in geworden om dat gevoel te herkennen. Knopen doorhakken in bepaalde situaties werd voor mij een stuk makkelijker, en ik sta nu meer achter mijn gemaakte keuzes. Het fijne van deze course is bovendien de opbouw. Mark leert je een stukje theorie, en je kunt er daarna meteen praktisch mee aan de slag in een korte opdracht. En dat in je eigen tempo.

€ 147,00

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X