Back

In de media

Bekijk onze uitingen in interviews, artikelen, podcasts en meer...


Het lijkt een droom die niet voor iedereen weggelegd is. Wie immers voor een dubbeltje geboren is zal nooit een kwartje worden. Of toch niet? Mark Siegenbeek van Heukelom geeft in zijn training “Bekostig je ideale levensstijl” praktische tips en handvatten om financieel onafhankelijk worden: van money mindset tot beleggen en passief inkomen genereren. Reden dus om voor de derde keer een podcast op te nemen met Mark!

Geld (in het Engels: “currency”) betekent letterlijk “stroom”, oftewel energie. Hoe stroomt dat bij jou? Lekt het ergens weg? Is het tijd om daar ownership te nemen? Ja, daar komen de klassieke spreadsheets en begrotingen bij kijken, maar vooral ook je overtuigingen rondom geld en het ideale leven dat je voor ogen hebt.

Een huis kopen, je schuld aflossen of eerder stoppen met werken? Deze aflevering is de eerste stap in meer grip krijgen op je financiële situatie! We bespreken het verbeteren van je relatie met geld, je money mindset en zijn nieuwe online cursus Bekostig je ideale levensstijl.

In deze podcast leer je:

Wat zijn “spenders”, “avoiders” en “savers”?

Waar komt je money mindset vandaan en hoe verander je die?

Wat is financiële vrijheid? Hoe bereken je dat?

Hoe groot moet je financiële buffer zijn?

Hoe kan je passief inkomen genereren?

Hoe krijg je grip op geld?
100% Inspiratie Podcast

INTENS 136: Helemaal naar de Meditering

Ik dacht meteen: ‘Deze dude moet ik interviewen!’ toen ik hoorde over de titel van zijn boek. Dat is namelijk: ‘Helemaal naar de meditering’ geschreven door Mark Siegenbeek van Heukelom. Deze titel verklapt dat hij bezig is persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, maar ook zichzelf niet te serieus neemt. En daar hou ik van!

Mijn hypothese bleek juist. Mark en ik ontmoette elkaar een uur voor de opname van deze podcast. De energie klotste meteen tegen de plinten. Één van de dingen die ik heel tof vind aan Mark is dat hij een koning is in het geven van uiterst nuchtere inzichten. Voorbeeld: “Als je vrijgezel bent, ben je 1 stap vóór op mensen die in een relatie zitten die niet werkt. Die moeten het eerst nog uitmaken en dan pas kunnen ze op zoek naar een relatie die wel werkt.”, aldus Mark.

En ook licht hij toe waarom je een voorsprong op hebt op mensen die een ‘7-tjes’ leven hebben als je leven een 4 is. Ben je benieuwd welke toelichting en context hierbij hoort? Kan je tegen twee dudes die knallen van de passie en de energie? Dan is dit interview een aanrader! (23 april 2019)


SPIJKERS MET KOPPEN

HELEMAAL NAAR DE MEDITERING

Mark Siegenbeek van Heukelom was te gast bij Felix Meurders & Dolf Jansen van 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2 en gaf een nuchtere kijk op spiritualiteit aan de hand van zijn boek 'Helemaal naar de meditering'. (23 Februari 2019)


Meditatie is goed voor lichaam en geest. Mark Siegenbeek van Heukelom schreef het boek Helemaal naar de meditering. Hij gidst NU.NL nuchter door de wereld van meditatie en mindfulness. (13 Februari 2019).Mark Siegenbeek van Heukelom schreef het boek (met de geweldige titel) “Helemaal naar de meditering”. Over meditatie dus. En spiritualiteit. Maar dan voor nuchtere mensen, zoals jij en ik. Die niet van zweverig gedoe houden, maar wel willen weten hoe ze meer rust, geluk en focus kunnen krijgen.

In deze Twelve Waves Transformatie Podcast hebben Mark en ik het over meditatie. Maar ook over de valkuilen en de diverse typetjes die je tegen kan komen in persoonlijk ontwikkelingsland. Je leert van Mark de voordelen van meditatie en spirituele beoefening en waar je op moet letten.

Mark is al eerder te gast geweest, zowel bij ons (aflevering #38) als bij Eindbazen (#83) en ik vond het wederom een super inspirerend en waardevol gesprek met hem waar ik veel uit gehaald heb!

In deze podcast leer je:

Wat is meditatie, hoe doe je dat en waarom?

Is er een goede en een foute manier om te mediteren?

Wat zijn spiritueel verlichte ego’s?

Wat zijn de valkuilen op het spirituele pad?

Hoe leer je een nieuw gedrag (zoals mediteren) aan?

Hoe krijg je meer rust en meer energie?


Hans van der Ham van het Algemeen Dagblad sprak met Mark over zijn nieuwe boek 'Helemaal naar de meditering' (5 December 2018). Download de PDF.
Twelve Waves

Transformatie Podcast 38: Is dit het nou?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje sceptisch was: een boek geschreven door nog een heel jong iemand over iets wat hij zelf ook nog maar net had meegemaakt. Het gevoel van: is dit het nou? En dat is dan ook de titel van zijn boek geworden.


Die scepsis bleek onterecht. Mijn gesprek met Mark in deze Twelve Waves Transformatie Podcast (12 augustus 2018) voelde als een gesprek tussen twee medereizigers op hetzelfde pad, het pad van persoonlijke ontwikkeling, zelfactualisatie en groei. Een onderwerp niet alleen voor millenials (wat ik zelf ook niet ben overigens), maar voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil en meer uit het leven wil halen dan ‘een prima zeventje’.

In deze podcast leer je onder andere:

Waarom zou je streven naar meer? Een ‘zeventje’ is toch ruim voldoende?
Wat is de grootste bedreiging voor een fijn leven?
Hoe ga je om met (negatieve) reacties van andere mensen?
Wat te doen als je de stap niet durft te zetten of niet in actie kan komen?

Ik heb het met Mark ook over zijn opvolger ‘Helemaal naar de meditering’ en hebben we het over het verschil tussen inner- en outer purpose en wat je kan doen om die twee meer in balans te krijgen.


Wiggert Meerman en Michel Vos hadden Mark te gast in hun podcast Eindbazen, waar ze spraken over deze onderwerpen:

Wat is geluk precies?

Waarom blijven mensen in hun 7?

Denken van 1 tot 10.

Waarom het delen van problemen zo belangrijk is.

Waarom het uitschrijven van een mission statement belangrijk is.

Wat is de achtergrond van spiral dynamics

Wat momenten van dankbaarheid met ons besef doet?

we spreken over keuzestress

Waarom we bang zijn om te falen.

Spelen is een primaire behoefte.

Het hebben van ochtendroutines.

Hoe we ouder worden beinvloeden met vaccinaties, technologie en medische.

Wat voor invloed Basis inkomen mogelijk kan hebben.

Hoe groei en geluk samenhangen

De relatie met geld.

We bespreken de boeken van Yuval Noah Harari.

Slechte voedingstrends op jonge leeftijd


Anne Corré interviewde Mark Siegenbeek van Heukelom voor het NRC (8 April 2017). Lees het artikel op nrc.nl of download de PDF.


Meer lezen?

Krijg gratis hoofdstuk 1 van “Is dit het nou?” in je inbox door hiernaast je gegevens achter te laten.

“Is dit het nou?” gaat over de innerlijke worsteling waar zoveel jonge mensen mee te maken hebben. Het is een wake-upcall voor quarterlifers: Stop met leven vanuit een ‘prima zeventje’ en start met leven vanuit je eigen tien!