Back

Onze missie

Heb je een goede baan, fijne vrienden en een mooie plek om te wonen? Misschien zelfs ook een lieve partner, chille auto of een leuk huisdier? Dan ziet je leven op papier er piekfijn uit!

Maar voelt het ook zo? Of heb je een knagend gevoel dat er iets mist of niet in orde is? Heb je het idee dat je eigenlijk veel gelukkiger zou kunnen zijn dan je nu bent?

Lastig, want gezien hoe je alles voor elkaar hebt, zou je gelukkig moeten zijn, toch? Dus is er een deel in je dat zich schaamt over je ontevredenheid met het leven. Misschien vertel je jezelf dat je een aansteller bent en gewoon gelukkiger moet zijn. Maar vooralsnog werkt dat nog niet echt. En dus zit je vast

Dit ‘perfecte plaatje’ is een herkenbaar probleem voor veel mensen in de westerse maatschappij. Je bent dan ook geen aansteller. Wel heb je een luxeprobleem. Maar een luxeprobleem is nog steeds een probleem. Dus heb je er alle recht op om dit op te lossen.

Je hoeft je dan ook niet zo te voelen. Het kan anders.

Het begint met het inzicht dat je nooit echt bewust hebt gekozen voor het leven dat je nu leidt. De maatschappij heeft dat voor jou gedaan. Als je dat beseft, dan is het makkelijker te begrijpen hoe je hier terecht bent gekomen. Het is niet jouw fout. Noch die van iemand anders. Het is gewoon hoe het systeem werkt.

Ergens is je geleerd om het leven van andere mensen te leven. De maatschappij stuurt erop aan dat je doet wat andere mensen deden. Vind een baan, koop een huis, sta in de file, lach bij sociale aangelegenheden en vertel iedereen dat het ‘top’ gaat. Voor sommige mensen werkt dat misschien, maar niet voor jou.

Helaas heeft niemand je geleerd om jezelf te vragen wat jij wilt met je leven. Je mist daardoor een heel belangrijk onderdeel van je bestaan hier op aarde.

Het leven van je eigen dromen.

Natuurlijk kunnen je dromen onlogisch, onpraktisch en onconventioneel zijn. Maar dat maakt allemaal niet zoveel uit. Het zijn namelijk jouw dromen. De dag dat je besluit om je meer door je dromen te laten leiden gebeurt er iets bijzonders. Je wordt gelukkiger.

Veel mensen zullen dat niet begrijpen. Ze vertellen je “Je geeft je ‘perfecte plaatje’ toch niet op voor DAT [voeg je zeer onconventionele droom in]!?” Vervolgens projecteren ze hun eigen angsten misschien op je. “Dat kan TOCH niet.” “Daar is geen droog brood mee te verdienen.” “Hoe weet je dan dat je dat straks WEL leuk gaat vinden?”

Maar dat is allemaal ok. Jouw droom is hun droom niet. Dus hoe kunnen ze je ook begrijpen? Het is ook onbelangrijk. Je dromen volgen geeft jou een geweldig gevoel. Je voelt je voor het eerst in tijden weer super en merkt dat je leven weer wat meer zin en richting heeft.

Om deze stap te zetten zul je het ‘perfecte plaatje’ los moeten laten. Dit kan spannend, risicovol en overweldigend voelen. Je kan het idee hebben dat je niet weet waar je moet beginnen. De kans is groot dat je er niet op vertrouwt dat het goed af zal lopen.

Dat is precies de reden dat The Startup of Dreams bestaat.

Wij geloven dat iedereen een diepgewortelde droom heeft. Of waarschijnlijk zelfs meerdere dromen. Waar sommige mensen ridicule fantasieën zien, zien wij krachtige dromen die de wereld kunnen veranderen. Wij helpen mensen om te geloven in hun eigen dromen en om de eerste stappen te zetten in de realisatie ervan. Soms is daarvoor nodig dat je spannende maar belangrijke keuzes in je leven maakt om meer in lijn te leven met je outer purpose: op het snijvlak van je passies, talenten, behoeften en geweten. Soms is het (eerst) nodig dat je stil wordt en naar binnen keert om zo meer in lijn te leven met je inner purpose: elke stap op je levenspad met volle aandacht zetten en volop genieten van het leven.

Als wij mensen hierbij kunnen helpen dan leven wij onze droom: anderen in staat stellen om hun dromen waar te maken. De energie en het geluk dat vrijkomt bij het leven van je dromen is namelijk ongelooflijk. Dat mogen wij elke dag ervaren en dat gunnen we zoveel mogelijk anderen.

Start vandaag nog met het leven van je dromen. Al was het alleen al om het simpele feit dat het kan.

Zo doe je mee aan het bereiken van onze missie. We willen de toegang sluiten tot de begraafplaats voor ongeschreven boeken, onuitgewerkte ideeën, ongebouwde uitvindingen en ongevolgde dromen. Het is gewoon te vol geworden op deze begraafplaats en we kunnen de toestroom niet meer aanzien. We willen juist manifesteren. Dromen leven. Onszelf zijn. Doe je mee?

Smart Mockup – Prikkel je Passies Vragenlijst

Prikkel je passies

Denk je geen passies te hebben? Of weet je niet wat je passie is? Laat je helpen om inzicht te krijgen in dat waar je ogen van gaan twinkelen door de vragenlijst “Prikkel je Passies” te downloaden.

Je kunt hem gratis downloaden door hiernaast je gegevens achter te laten. Je krijgt hem dan direct toegestuurd.