Oprichter van The Startup of Dreams

Social media formaat_Mark-3

Mark

Quarterlife Expert, Trainer & Coach

Mark Siegenbeek van Heukelom is oprichter van The Startup of Dreams en werkt als trainer, coach, auteur en quarterlife expert. Via trainingen, lezingen, boeken en coachtrajecten helpt hij young professionals om meer richting te bepalen in hun leven en voor het leven van hun dromen te gaan. Hij heeft zo talloze mensen bijgestaan op hun pad van persoonlijke ontwikkeling, leidend tot dappere keuzes en veel dankbaarheid voor de steun daarbij. Hij schreef de boeken "Is dit het nou?" en "Helemaal naar de meditering" en combineert positieve psychologie, populaire self-help, oosterse en westerse filosofie en hedendaagse wetenschap om zijn lezers nieuwe inzichten te geven om gelukkiger te leven. Als iemand weet wat er omgaat in young professionals én hoe zij veel meer uit zichzelf kunnen halen, dan is Mark het wel. Zijn inspiratie haalt hij uit opleidingen, trainingen, boeken en vooral ook uit zijn eigen leven.

Mark aan het woord

Waarom doe ik dit?

Ik geloof dat veel young professionals geen of te weinig voldoening vinden in hun werk en leven. Dat terwijl iedereen, en jij dus ook, het plezier en de voldoening verdient van het realiseren van je volle potentie. Ook zie ik veel jonge mensen het idee hebben dat ze dit zelf allemaal moeten kunnen organiseren, omdat van high potentials verwacht zou worden dat ze geen hulp nodig hebben. Ik geloof dat juist ook jij het verdient om het beste en het leukste uit jezelf te halen en dat je daarbij geholpen mag worden. Geen mens kan dat alleen. Tot slot zie ik sommige mensen nog settelen voor een 'wel prima' leventje, omdat ze het spannend vinden om echte keuzes voor zichzelf te maken of niet zo goed weten hoe ze het anders aan zouden kunnen pakken. Dit is een van de redenen dat ik mijn boek "Is dit het nou?" schreef: om jonge mensen meer handvatten te geven om hun eigen koers te bepalen en om het leven van hun dromen te realiseren.

Wie ben ik?

Als jong, gedreven en hoogopgeleid persoon ben ik enorm bevoorrecht. Tegelijkertijd voel ik de verantwoordelijkheid en de druk van buitenaf om alle verwachtingen waar te maken, wat vaker dan eens heeft geleid tot twijfel, angst, bevriezing en stress. Ik heb daar echter doorheen gebroken met behulp van veel training, coaching en talloze persoonlijke experimenten. In de jaren dat ik hiermee bezig ben heb ik daarnaast al zoveel andere young professionals met training of coaching bijgestaan op hun pad van persoonlijke ontwikkeling, dat ik niet alleen uit eigen ervaring weet tegen welke uitdagingen jonge mensen aanlopen, maar ik tevens de verhalen ken van talloze lotgenoten en aan hun groei en de realisatie van hun dromen heb mogen bijdragen. Daarbij merkte ik hoe groot de kracht van rust, reflectie en introspectie is in deze overprikkelde maatschappij. Waar ik anderen dus help om actief angsten en beperkende overtuigingen te overwinnen (zoals ik uitleg in "Is dit het nou"?") ben ik ook groot voorstander van verstillen en mediteren, wat ik dagelijks doe en waar ik de meerwaarde van beschrijf en het hoe, wat en waarom van uitleg in mijn boek "Helemaal naar de meditering."

Herken je je in het plaatje van de young professional die net wat meer richting in zijn of haar leven kan gebruiken? Graag ben ik  voor een periode je reisgids op dit pad. Download om te beginnen bijvoorbeeld het eerste hoofdstuk van mijn boek "Is dit het nou?" bovenaan op de home page, verken de opties voor trainingen of coaching of haal me naar je organisatie toe met een lezing of workshop.

Wil je me eerst wat beter leren kennen? Bekijk hoe ik te gast was bij de podcast van Eindbazen.

Ontmoet ons team

The Startup of Dreams heeft een dynamisch team.

Headshot Hugo

Hugo

Coach
Portret Dido

Dido

Social Media & Marketing
Pim Seuren

Pim

Coach
Tanja Oldenhof

Tanja

Coach
Tim Siegenbeek van Heukelom

Tim

Creative Director
X